Téma měsíce: Listopad 2009:Bulharsko-Jídlo

26. listopadu 2009 v 18:16 | OJakup |  Téma měsíce:Listopad 2009:Bulharsko
Dnes to bude o jídlech. Nejen typicky bulharských, ale i jiných. Pak taky co si dát k pití.

Pokud vstoupíte do typicky bulharské restaurace, na menu najdete skvělá národní jídla. Určitě si dejte MUSAKU skvělé jídlo, podobné francouzským, ale mnohem chutnější a hutnější, možná i s rybou. Také ryby jsou velmi dobré a na pobřeží Černého moře čerstvé. I když nikdy nepoznáte jestli je čerstvě ogrilovaná... Dálším jídlem na grilu jsou kebabčeta, která jsou z mletého masa a mají válečkovitý tvar. Dalším národním jídlem je studená polévka Tarator. Jde o smetanovou polévkou s okurkou (neochutnal jsem). Dalším, ale ne národním jídlem je turecký kebab, obdoba řeckého Gyrosu. Velmi dobrý. K pití lze používat vodu z kohoutků, která je nezávadná. Prodává se samozřejmě voda balená značek DEVIN, BANKIA, dále ještě GORNA BANJA. Devin je jedničkou v ochucených vodách, podobně jako u nás Mattoni. Bankia dělá pouze perlivou a neperlivou vodu, ale má o něco lepší chuť. Pití se prodává většinou v lahvích 1,5 litru, málokdy narazíte na 2 l lahve. DEVIN i BANKIA jsou vody z okolí Sofie. Dále si k pití můžete dát samozřejmě Fantu, Sprite a jiné značky stejně jako všude. Fant je tu trochu více příchutí, já osobně mám nejradši Maddnes, s příchutí limetky a bezu. Pivo je také velmi dobré, doporučuju hlavně ZAGORKU ze Staré Zagory a burgasské BURGASKO. Dále zde velmi levně koupíte alkohol a cigarety. Vodka je o něco levnější než u nás(zn.FLIRT a SAVOI) poté řekněme národní pití MASTIKA a MENTA. Při smíchání je to velmi prý velmi omamné!!! Tak to bylo fajn jídlo a pití z Bulharska. Příště bude o přístavním městu Sozopolu, kde jsem byl...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama